Anmeldelse – Moët & Chandon Impérial Nectar

Moet Chandon Imperial Nectar ChampagneMoët & Chandon Nectar Impérial er en sødere eksotisk champagne med masser af liv. Nectar Impérials unikke stil er, en stil der udmærker sig ved sin lyse og sødere eksotiske frugtighed, med en Moëts altid kendetegnende gane med en elegant modenhed.

Stilart – Smagsnoter

Farven er en intens fed gul farve med klare gyldne toner.

Bouquet’en er rig med et hav af eksotiske frugter (ananas, mango), og rundes af mere stenede frugter (Mirabelle, abrikos), udover dette med et let anstrøg af vanilje.

Ganen er sprudlende, cremet og med masser af liv af de eksotiske frugter (ananas, mango). Sten frugterne (Mirabelle, abrikos) er med til at skabe en silkeblød stemning, desuden finder man friskhedens noter af grapefrugter.

Blenden, Druetyper

Gældende for alle Moët Impérials er at 20% til 30% af druerne kommer fra reserve vinstokke, Nectar Impérial er ingen undtagelse.

Blenden afspejler mangfoldigheden fra følgende tre druetyper:

– Pinot Noir: 40 til 50%
– Pinot Meunier: 30 til 40%
– Chardonnay: 10 til 20%

– Dosage: 45 g / l

Moët Nectar Impérial og Mad

Moët Nectar Impérial klarer sig godt sammen med retter, der indeholder en lettere krydret smag:

– Foie gras med frisk kværnet sort peber
– Laks i sursød sauce
– Blåskimmeloste (Roquefort, Fourme, gorgonzola)
– Gul fyldig eksotiske frugter (grillet ananas, mango sorbet)
– Nougat, toffee
– Spicy indiske og kinesiske retter med nødder som cashewnødder og macadamianødder
– Karry, safran