2015 kan blive første år, hvor eksporten overhaler det franske salg

Nye takter for eksporten samt et faldende fransk hjemmemarked, indikerer for første gang at man vil sende mere champagne over landegrænserne i 2015, end der afsættes i Frankrig

Eksport salget vil fortsætte med at vokse, og vil overhale det franske salg ved udgangen 2015, sagde den administrerende direktør for Comite Champagne, Vincent Perrin ved den årlige festival i Champagne i Epernay.

I 2014 oplevede man det næsthøjeste niveau i salget af champagne på verdensplan. Ca. 308 mio flasker champagne blev solgt over hele verden i 2014. Comité Champagne estimerer også, at der på verdensplan bliver solgt Champagne for 4,5 mia Euro i værdi mod 4,3 mia Euro i 2013.

For at imødekomme den store udenlandske efterspørgsel, har man tilladt større produktioner med henblik på at øge forsyningerne fra det sidste års høst.

Vincent Perrin udtaler endvidere, at det er USA, Japan og Australien som de hurtigst voksende markeder for champagne i øjeblikket. Eksporten i Europa steg en smule i 2014, mens det franske forbrug faldt, tilføjede Perrin.

champagne-eksport-2014

Nye klimaforhold stiller krav til produktionen

En af udfordringerne for øjeblikket i Champagne er klimaændringerne.

Man er i fremtiden nødt til mere aktivt at bekæmpe klimaændringer, bl.a ved at gøre en større indsats for at dyrke på en miljøvenlig måde. Sidste år skabte Comite Champagne sit helt eget økologiske varemærke: Viticulture Durable en Champagne.

Over de sidste 10 år, er den gennemsnitlige temperatur omkring høsten steget med hele 1,8 grader Celsius, hvilket er medvirkende til markante forandringer i produktions vilkårene for vinavlerne.

Hvem er Comité Champagne?

Comité Champagne er brancheforeningen, hvis formål er at repræsentere interesserne for alle de uafhængige champagneproducenter (Vignerons) og champagne husene.

Foreningen skal fremme vinproduktionen og vinene fra Champagne via et bredt mandat, der omfatter:

  • økonomisk udvikling
  • tekniske og miljømæssig tiltag
  • kvalitets forbedringer
  • marketing og kommunikation
  • beskyttelse af Champagne AOC i hele verden

Komiteen arbejder for skabe større sikkerhed og velstand i Champagne-regionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *