Champagne kan modvirke demens

At champagne har en nyttig og god indvirkning på sindet, har været anerkendt uden videnskabens ord i mange årtier sågar århundreder, men at en til to glas champagne om ugen direkte kan modvirke demens er gode nyheder for mange.

Forskere ved University of Reading afslører, at drikker man jævnligt champagne i moderate mængder kan det forbedre hukommelsen, champagnens egenskaber sinker udviklingen af eventuelle ​​degenerative hjernesygdomme, såsom demens.

Champagne har et relativt højt niveauer af phenoler, når man sammenligner i forhold til hvidvin, phenoler stammer hovedsageligt fra de to blå druer, Pinot Noir og Pinot Meunier – det er disse phenol forbindelser, som antages at være ansvarlige for de gavnlige virkninger champagnen har for hjernen. Dermed kan vi konstatere, at man ikke kan opnå samme gode langsigtede virkninger ved at drikke blanc de blancs (ren chardonnay), men at man må forsøge at finde en champagne med en overvægt af Pinot Noir og Pinot Meunier – de blå druer.

Forskerne ved University of Reading har vist, at de phenol forbindelser, der findes i champagne kan forbedre den del af hukommelsen, der er ansvarlig for registrering af oplysninger om ens omgivelser, og opbevaring af oplysninger til fremtidig navigation. Champagnen forsinker tabet af en række proteiner, der ellers er kendt for at blive mere udtømt med alderen.

champagne-modvirker-demens

Professor Jeremy Spencer, Institut for Fødevarevidenskab og Nutritional Sciences, University of Reading, udtaler: “Disse spændende resultater illustrerer for første gang, at et moderat forbrug af champagne har potentiale til at påvirke den kognitive funktion, såsom hukommelsen. Sådanne observationer er tidligere blevet rapporteret med rødvin. Vi opfordrer til en ansvarlig tilgang til alkoholforbruget, og vores resultater tyder på, at et meget lavt indtag på en til to glas om ugen kan være effektivt.”

Andre fødevarer har samme egenskaber

Champagnen står ikke alene om, at kunne gavne hjernen, da flere polyphenol-rige fødevarer som blåbær og kakao forudsiges også, at have lignende gavnlige egenskaber. Det er desuden ikke første gang, at man fra University of Reading afslører, at et par glas champagne kan være sundt, tidligere studier fra samme sted, beviste at champagne også er godt for dit hjertekredsløb, og vil kunne reducere risikoen for at lide af hjertekarsygdomme.

The Department of Food and Nutritional Sciences ved University of Reading er den største afdeling af sin slags i UK med netop dette fokus, det er derfor nogle af de førende forskere i Europa inden for fødevarer samt ernæring, der kommet frem til disse resultater.

Læs offentliggørelsen her: Scientists reveal drinking champagne could improve memory

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *